Koningsdag

Koning Willem-Alexander zou misschien het liefst bij ons zijn verjaardag vieren. Dat betekent dat hij ’s ochtends toegezongen wordt tijdens de aubade op het Kasteelplein en dat hij zelf een oranje ballon kan oplaten, om vervolgens door te gaan naar de dorpslunch. Langs de baan van de Crazy Cross kan hij dan genieten van een biertje of een ander drankje terwijl hij toeziet hoe de meest gekke creaties over de baan scheuren. Of hij gaat naar één van de twee tenten met gave muziek. Van 14:00 uur tot 21:00 uur zal gespeeld worden op de Mainstage het Kraaiennest en in de Dans en Sjans Arena

Line-up Mainstage:

MillStreet is door de moderne show, het interactieve top-entertainment van het team, de dikke special effects en een repertoire waar de gemiddelde DJ niet meer tegen op kan, de perfecte act om Het Oranjefestival Renswoude op zijn grondvesten te doen schudden. Met nummers van onder andere ‘ACDC’, ‘Armin van Buren’, ‘Andre Hazes’, ‘Feestteam’ en zo nog vele meer gaan ze de festival tent even flink op zijn kop zetten. Stil staan is geen optie “Voeten van de vloer en dansen maar!”

Na het behalen van zijn agrarische opleiding heeft hij de boerderij van zijn stiefzus overgenomen. Met 21 melkkoeien en een oude gehuurde stal. Doordat hij zijn melkveehouderij inmiddels heeft geautomatiseerd, staat Boer Bennie in zijn vrije tijd te bulderen op het podium. De King Kong van het platteland zingt bekende boerenrocknummers, piratenkneiters en meezingers. Dochters houd uw moeders thuis! Boer Bennie loat menig kalfje loeien……

FEESTBEESTEN VAN RENSWOUDE …. BENNIE D’R KLOAR VEUR?!

Tom Wilborts en Bart Coppens vormen sinds 2013 het feesduo PartyfrieX. In het cafe van Tom komen ze op het idee om een carnavalsnummer uit te brengen. Hun debuutsingle “Allemaal voor jou”is direct een knaller. Sinds dien is het overal waar ze komen vanaf de eerste minuut feest. Of het nu in een cafe of feesttent is ze zetten deze volledig op zijn kop. PartyfrieX Renswoude is er klaar voor om samen met jullie de de tent op de kop te zetten met de bekende nummers zoals “Ik heb gezopen”, “Stil hier in het stamcafe”, “Partyfreak”, “Ik moet zuipen”.

De heren van Old Ni-js mogen dan intussen veel hebben meegemaakt, liefde voor de muziek leeft nog altijd volop. Zij spelen veel van Blitz Wending, Puddingh, SSST, Knasters, Boh Foi Toch en Normaal. Op die laatste twee na zijn het namen van bands uit een ver grijs verleden. Een tijdperk waarin toen volop werd geëxperimenteerd met muziek, maar professionele geluidsapparatuur zoals tegenwoordig bestond eigenlijk nog niet. Tot op de dag van vandaag zijn de heren echter nog altijd volop actief in diverse bands. Gezien de muzikale achtergrond, zullen er bekende nummers de revue passeren van onder meer Boh Foi Toch en Normaal. Zoals “t Is kloten hier”, “De boer dat is de keerl” en “Oerend hard”. Kom je ook høken in de megatent!

Hij is jong en weet precies wat hij wil: Zingen!! Jeffrey van Bennekom is een zanger in hart en nieren en zet echt wat neer. Opgegroeid in Cothen. Voornamelijk zingt hij Nederlandstalig en zingt die heel wat weg. Zelf is hij geïnspireerd door Andre Hazes, Tino Martin, Mart Hoogkamer, Marco Borsato, Jan Smit en Jeroen van der Boom. En op Koningsdag komt hij de megatent in Renswoude even flink op zijn kop zetten.

Dj Rick heeft al meerdere malen op verschillende podia’s op het Oranjefestival gestaan. Zo gaat DJ Rick vandaag weer een flink feest bouwen in de megatent en ook zullen we hem nog in de Dans en Sjans Arena tegen komen. Dj Rick is veelzijdig en creatief en zorgt hij ervoor dat de voeten van de vloer kunnen.

Na afgelopen jaar de vrijdagavond In The Mix afgesloten te hebben komt Mental Theo ook dit jaar weer naar Renswoude. Maar dan op Koningsdag om nog even het laatste beetje energie wat we nog hebben eruit te laten knallen. Mental Theo zal voor de nodig bpm’s zorgen en het tempo tot de laatste minuut van deze Koningsdag 2023 even flink opvoeren.

Line-up Het Kraaiennest:

In 2018 sloeg bij Poor John het noodlot toe: door de hardnekkige recessie moest de band noodgedwongen de helft van het personeel ontslaan. Poor John…

De bassist/drummer/zanger bouwde een nieuw drumstel, pakte zijn baritone gitaar erbij en verfriste

zijn repertoire. Lennard is klaar om het Renswoudse publiek kennis te laten maken met het volgende recept: Neem een eetlepel country, een halve liter rock-’n-roll, een scheutje surf, een snuifje sixties en aanschouw: MoNoMaN oNeMaNbaNd!

Velen zullen Alex kennen van het duo Bart & Alex. Alex is na jaren samen met Bart op alle podia te hebben gestaan, op eigen benen te komen staan. Op zijn eigen, vrolijke manier trommelt hij fantastische muzikanten bij elkaar waarmee hij gaat optreden. Alex is creatief en heeft een groot netwerk en zo trommelt hij fantastische muzikanten bij elkaar waarmee hij optreed. Met wie hij ook gaat optreden, altijd zullen de heerlijke nummers, de gezelligheid en het enthousiasme ervoor zorgen dat het niet uitmaakt wie Alex meeneemt. Het belooft één groot feest te worden in het Kraaiennest!!

Kom dansen, kom zingen, kom genieten en feest mee met je eigen Friends samen met Alex & Friends!

Kees Toets draait ook al even mee met Oranjefestival Renswoude. Zo heeft hij eens tijdens de dorpslunch opgetreden en in het Bottlehuus. Kees gaan we ook dit jaar weer meerdere malen zien zoals vandaag in het Kraaiennest als Kees Toets en Zaterdag in de band Rondje Doe Maar. Kees is voor feesten en partijen te boeken. Nou dat Kees er een feestje van kan maken is bekend. Vorig jaar stond het Bottlehuus op de kop tijdens het optreden van Kees Toets. Vandaar dat we hem ook dit jaar weer om zijn medewerking hebben gevraagd. En Kees twijfelde geen moment om in het Kraaiennest weer een feestje te komen bouwen. En laat het 27 april nu ook Kees zijn verjaardag zijn.

Line-up Dans en Sjans Arena:

Dj Rick heeft al meerdere malen op verschillende podia’s op het Oranjefestival gestaan. Zo gaat DJ Rick vandaag weer een flink feest bouwen in de megatent en ook zullen we hem nog in de Dans en Sjans Arena tegen komen. Dj Rick is veelzijdig en creatief en zorgt hij ervoor dat de voeten van de vloer kunnen.

De Crazy Cross
Eens een Crazy Crosser, altijd een Crazy Crosser. Let maar op. De Crazy Cross liefde kan in Renswoude al heel vroeg beginnen! Ook weer op Koningsdag 2023. De grote acteurs die het spektakel verzorgen op de crossbaan, rijden rond in de kidsklasse (4-11 jarigen), jeugdklasse, op brommers en in auto’s! Ze mogen allemaal gemotoriseerd meedoen! Of dat al niet genoeg was, we voegen dit jaar nog een klasse toe met de Driewielerklasse! Dus begin vast met de creatieve plannen, maak een tof, gek voertuig en schrijf je in! Meedoen is het belangrijkste. Dus hoe gekker hoe beter!

Vanaf 10 januari is inschrijven hier mogelijk!

Koop nu je tickets voor Koningsdag in Renswoude
Niet lang wachten bij de entree? Koop hier alvast je ticket voor Oranjefestival Renswoude Koningsdag. Kinderen tm 15 jaar blijven gratis toegang houden. Dus ben je ouder? Koop nu alvast je ticket.


BEN JE JE TICKETS KWIJT?
Je kunt jouw e-tickets hier opnieuw opvragen.  

Officiële ticketpartner van Oranjefestival Renswoude is Your Ticket Provider. Let op: We raden je af om tickets van derden te kopen. De echtheid van deze tickets kunnen we niet garanderen. Opkopers als Viagogo en TopTicketShop zijn niet betrouwbaar. 

OVERMACHT/ANNULERING
1. In geval van overmacht heeft de Organisatie het recht het Evenement geheel of gedeeltelijk te annuleren of te organiseren op een andere datum.

2. Onder het begrip ‘overmacht’ als bedoeld in dit artikel wordt mede verstaan, alle onvoorziene omstandigheden die buiten schuld of toedoen van de Organisatie zijn ontstaan zoals; het afzeggen door artiest(en), brand, staking, slechte weersomstandigheden, etc. 

3. Als het Evenement als gevolg van of in verband met overmacht geheel wordt geannuleerd voordat het Evenement is begonnen, zal de Organisatie het aankoopbedrag (exclusief fees) van het Toegangsbewijs vergoeden. De Bezoeker kan ten opzichte van de Organisatie geen aanspraak maken op enige (schade)vergoeding anders dan de restitutie van het aankoopbedrag. Er wordt pas tot restitutie overgegaan na afgifte van een origineel, geldig en onbeschadigd Toegangsbewijs door de Bezo