Koningsdag

Oranjefestival Renswoude is het gezelligste festival van de regio Renswoude, Utrecht, Veenendaal, Ede, Wageningen, Amersfoort, Barneveld

Leve de Cross!
De cross zit in ons DNA en al jaren willen wij niets liever dan dat op onze Koningsdag. Om nieuwe knotsgekke ideeën te realiseren hebben wij een aantal cross liefhebbers met veel ervaring in ons team gevraagd. En of die ideeën zijn gekomen! Daarnaast blijven de bekende pijlers in het programma. De dorpslunch, het kidsdorp en horecaplein keren terug. 

Met de nieuwe plannen en de ervaring belooft het nu al een Koningsdag te worden zoals we die in Renswoude gewend zijn. Veel feest en cross voor alle leeftijden! 

De Crazy Cross!
Ja je leest het goed, ze is terug! Onze geliefde Crazy Cross. Met het gebruik van het land aan de Ubberschoterweg kunnen we weer terug met meerdere auto’s in de baan. Ook wel het carnaval op wielen genoemd want hier is snelheid totaal niet van belang! Meedoen is belangrijker en hoe gekker de creatie hoe groter de kans om de felbegeerde Crazy Cross van Renswoude te winnen. Als deelnemer bouw je weer zelf de auto waar mee je gaat rijden. Daar zitten natuurlijk reglementen aan, die volgen later op het inschrijfformulier en onze website.

Bromfietsklasse
Trek je scooter of bromfiets uit de schuur en tover hem om tot een geniale creatie! Bij deze klasse gaat het ook niet om snelheid maar hoe je er uit ziet, hoeveel lawaai je kan maken of wie het mooiste rookgordijn kan optrekken. Kortom alles draait om spektakel maken zonder snelheid. Veel is geoorloofd maar je moet wel goed kunnen remmen, zicht houden en niet meer dan 50 cc hebben. Pak je kans op glorie en eeuwige roem! 

Kidscross
We gaan in 2022 de crossbaan weer vrijmaken voor de junioren onder ons! De jeugd heeft de toekomst en dat gaan ze op Koningsdag laten zien! Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar kunnen met hun gemotoriseerde voertuig crossen op Koningsdag. Het gaat net als bij de bromfietsklasse niet om snelheid maar om de creativiteit. Veiligheid staat voorop! Daarom starten we in twee categorieën waar bij we in overleg met de ouders het niveau bepalen zodat het voor iedereen leuk is! 

Inschrijving is geopend!
Zonder deelnemers geen spektakel op Koningsdag! Het doel is om het deelnemersveld in iedere klasse zo snel mogelijk vol te krijgen, ruim voor Koningsdag. Inschrijven kan online via onze site en er is een beperkt aantal startplekken beschikbaar in alle categorieën!
Schrijf je hier gelijk in!

Koningsdag is voor jong en oud
Koningsdag in Renswoude is een dag waar je met de hele familie naar toe kan en dat bewezen wij de afgelopen jaren meer dan ooit tevoren. Voor alle leeftijdscategorieën is er spektakel en feest. Ieder jaar zoeken wij weer naar een vernieuwende mix om iedereen de mooiste dag van het jaar te laten hebben. Dat kan dus zijn aan de rand van de Crossbaan maar ook als je niet voor de Cross komt dan kunnen bezoekers zich de hele middag vermaken bij het horecagedeelte. 

Bouw- en Speeldorp
De gelukkige gezichten van de kinderen die ieder jaar weer te zien zijn.. daar doen we het voor! Elk jaar passen wij alle weides aan en zorgen dat ze goed in elkaar overlopen maar iedere keer zijn wij het er weer over eens, er mag veel ruimte ingepland worden voor de kids, het bouw- en speeldorp! Met zweefmolens, springkussens, bungeetrampolines, knutseltafels, snoep, suikerspinnen, poffertjes en gratis ranja! Ook is er weer alle gelegenheid om kunstwerken in elkaar te knutselen aan de knutseltafels. Daarbij letten wij ook op een snelle uitgang naar de toiletten en de zitjes voor de ouders zodat ze toch een klein beetje de kinderen in de gaten kunnen houden als de kinderen lekker hun gang gaan!

Bottelhuus de Kraai
Ook dit jaar kan je terecht in het speciaal biercafé Bottelhuus De Kraai. Het knusse en gezellige blijf je hier vinden maar wij gaan zorgen voor een beter muzikaal programma. Daarnaast hebben wij nog een aantal vernieuwende ideeën. Kom dus zeker een kijkje nemen op Koningsdag! 

Foodterras
Anders dan afgelopen jaren laten we Bottelhuis De Kraai beter overlopen in het foodterras en schakelen die dan gelijk weer met de megatent. In de megatent zal het programma eerder beginnen dan gewoonlijk. Als het dan een keer wat minder mooi weer is, dan merk je daar met feesten nog minder van! 

De Megatent
Vanaf de Crossbaan, het foodterras of direct vanuit ‘t Bottelhuis kun je gelijk door naar de megatent. Hier vind je in de middag Flemming, boerenrock gemixt met hedendaagse beats door de Beatcrooks en de Jan van Brusselband. Jet Set Live komt dit jaar met iedereen de Koningsdag in Renswoude feestelijk afsluiten! Deze zes koppige partyband komt het laatste beetje energie dat Renswoude op Koningsdag nog heeft, helemaal wegblazen! Compleet met Co2 shooters en led schermen! 

Om 11.30 uur opent het Oranjefestival Renswoude terrein aan de Ubberschotertweg haar poort. Om de dag te kunnen blijven organiseren is besloten een toegangsprijs te vragen van 7,50 euro (kinderen onder 16 jaar gratis!). Er is geen voorverkoop, betaling is enkel bij de entree. Leden van de vereniging hebben hier totaal geen last van. Kort voor Koningsdag krijgt elk lid twee polsbandjes via de post, welke gratis en snel toegang verlenen tot het terrein. Hoewel een lidmaatschap vijftien euro kost, vertegenwoordigen de bandjes een waarde van 15 euro. Je ondersteund een vereniging en het kost je geen geld! Waar vind je dat nog tegenwoordig? Het bestuur roept inwoners van Renswoude op om lopend of met de fiets naar het terrein te komen in verband met de verwachte drukte op de Ubbeschoterweg en de parkeerplaatsen.