fbpx
Ga naar de inhoud

Veelgestelde vragen

Locatie en vervoer

Het adres van het feestterein is het weiland ter hoogte van Ubbeschoterweg 10, 3927 CJ Renswoude. Daar is ook mogelijkheid om op aanwijzing van de verkeersregelaars een auto of fiets te parkeren. We adviseren iedereen, indien mogelijk, met de fiets te komen.

Aan de overkant van het feestterrein, aan de Ubbeschoterweg in Renswoude, is een parkeerterrein.

Het makkelijkst is om op de fiets te gaan! Er is een ruime fietsenstalling. Deze is dicht bij de entree.

Kom je met de auto, weet dat er sprake is van eenrichtingsverkeer. Je kunt vanaf de Dorpsstraat in Renswoude de Ubbeschoterweg inrijden (daar waar het Gemeentehuis op de hoek staat). Je kunt dan in een rechte lijn naar het festival rijden. Iets daarvoor tref je parkeerinstructies aan.

De meeste onderdelen van het Oranjefestival Renswoude vinden plaats op het festivalterrein aan de Ubbeschoterweg in Renswoude, tegenover de boerderij van Verbeek op nummer 10.

De locatie is een weiland. Let dus goed op met de keuze van je kleding en schoenen, vooral als het geregend heeft.

Ja. Er geldt eenrichtingsverkeer vanaf de Dorpsstraat in Renswoude tot aan de Bekerweg. Je kunt dus niet vanaf de Bekerweg naar het festivalterrein of naar de parkeerplaats rijden.

Ter plaatse en in de omgeving staan verkeersborden en staan op bepaalde plaatsen verkeersregelaars. Volg de instructies.

Betaalmiddelen op het feestterrein

Tijdens het Oranjefestival 2024 werken we met pin en pasjes. Niet meer met muntjes. Aan de bar kun je betalen met pin of met een pasje dat je bij de kassa kunt kopen en opladen. Aan de bar betalen met muntjes is niet meer mogelijk. Je kunt muntjes van 2023/2024 inleveren bij de kassa. Het tegoed van deze munten wordt op een pasje gezet. Het aanschaffen van dat betaalpasje kost 1 euro. Met dat pasje kun je drank en eten kopen. De organisatie keert geen contanten uit bij inlevering van de munten. Ook is het mogelijk om contant geld op het pasje te laten zetten bij onze kassa’s.

Op Koningsdag kun je een pasje kopen bij de kassa (voor €1). Dat pasje kun je bij de kassa opladen met geld, zodat je kind daar een ijsje, iets te drinken of iets te eten voor kan kopen. Mocht je willen, dan kun je bij dat pasje ook een keykoord kopen om het pasje van je kind aan vast te maken. Dan raakt jouw kind het pasje niet kwijt.

Je muntjes van vorig jaar zijn nog steeds €3 per stuk waard. Lever ze in bij de kassa, dan zetten wij het tegoed van jouw muntjes op een pasje. Met dat pasje kun je pinnen bij de bar of bij de foodcourt. Het aanschaffen van het pasje kost eenmalig €1, maar deze kun je het hele festival nog gebruiken, en de komende jaren.

Dat klopt! Vanaf Oranjefestival 2024 wordt bij de barren alleen nog maar met pin of pas betaald. Je kunt overal nu met pin betalen. Maar je kunt ook een pasje kopen bij de kassa, en die opladen met pingeld, met oude muntjes (twv €3/st) of met contant geld. Je oude muntjes kun je dus nog wel inwisselen, maar je kunt er niet meer direct mee betalen. Hetzelfde geldt voor contant geld.

Oranjefestival Renswoude muntjes inruilen vorig jaar 2023 blauwDit jaar kun je op het Oranjefestival Renswoude alles betalen met pin. Dus met je bankpas, telefoon of smartwatch.

Heb je nog muntjes van vorig jaar? Wil je liever met contant betalen? Of wil je tijdens Koningsdag een pasje meegeven aan je kind? Je kunt bij onze kassa  je blauwe muntjes van vorig jaar, contant geld of digitaal geld laten opwaarderen op een pasje.

Dit kan tijdens de festival evenementen zelf, maar ook alvast op donderdagavond 18 april tussen 19:00 en 22:00 uur (op het festivalterrein). Dan heb je dat maar vast geregeld!

Huisregels

Bezoekers onder de 18 jaar mogen geen alcohol kopen, maar ook niet in het bezit zijn van alcohol. Het is voor 18+ers verboden om alcohol door te geven aan een persoon onder de 18 jaar. Hier wordt op gecontroleerd.

Nee, dit is zeker niet toegestaan. Hierop wordt gecontroleerd.

Nee! Met bier gooien doen we natuurlijk niet. We drinken het liever op. Gooi je het toch? Weet dat dat verboden is! Je wordt verwijderd van het terrein als je het toch doet. Binnen de tenten én buiten de tenten. Je bent aansprakelijk voor eventuele schade die je hiermee aanricht.

Nee. Roken is verboden in de tenten. Buiten op het terrein mag je wel roken.

De nooduitgangen zijn er voor ons aller veiligheid. Het is dus verboden om deze onnodig te openen of te blokkeren.

Wildplassen wordt absoluut niet geaccepteerd. Doe je dit toch en het wordt gezien, dan wordt je van het terrein verwijderd. Je bent zelf aansprakelijk voor eventuele schade die je hiermee aanricht.

Nee dit is niet toegestaan. Hierop wordt ook gecontroleerd.

Bezoekers onder de 18 jaar mogen geen alcohol kopen, het niet drinken en ook niet in het bezit zijn van alcohol. Het is als 18+er verboden om alcohol door te geven aan een persoon onder de 18 jaar. Hier wordt op gecontroleerd.

Je bent een idioot als je dat doet. Door zoiets stoms te doen creëer je daarmee levensgevaar voor jezelf en voor bezoekers, vrijwilligers en artiesten om je heen. Mochten wij (of de beveiliging) zien dat je ook maar een beetje in een paal wilt klimmen, dan word je onmiddellijk van het terrein verwijderd en ben je de rest van het festival niet meer welkom. We houden je ook aansprakelijk voor eventuele schade die door jouw actie ontstaat.

Zonder formeel accoord van de organisatie voorafgaand aan het Oranjefestival, is het niet toegestaan om professionele foto- en/of filmapparatuur mee te nemen op het festivalterrein. We hebben die dagen een aantal professionele fotografen en videografen rondlopen. Daarnaast nemen sommige artiesten ook hun opname-apparatuur mee. Er komen dus achteraf heel wat beelden beschikbaar van het festival!

Wil je echt heel graag professionele foto's maken? Neem contact op met de organisatie via info@oranjefestivalrenswoude.nl.

Nee, huisdieren mogen niet op het festivalterrein.

Tickets

Vanaf dit jaar werken wij alleen met online ticketverkoop. Biedt iemand je een hardcopy ticket aan? Koop deze niet! Deze is dan niet geldig. Je komt alleen binnen met een e-ticket. Deze mag uiteraard wel uitgeprint zijn. Om er zeker van te zijn dat je festivaltickets echt zijn, koop ze alleen via deze link: www.oranjefestivalrenswoude.nl/tickets/  of via ticketswap.

Wanneer het evenement plaatsvindt, maar jij niet meer in de gelegenheid bent om het evenement te bezoeken en dus je bestelling wilt annuleren of wijzigen, zal je hiervoor contact op moeten nemen met de organisatie. Aan het annuleren van de aankoop zitten helaas wel kosten verbonden. Dit komt omdat de organisatie hier ook kosten voor moet maken. Deze kosten worden in mindering gebracht op de terugbetaling. Je kunt natuurlijk ook zelf je ticket via facebook of (veiliger) via ticketswap verkopen. Zie onze algemene voorwaarden.

Als je je ticket(s) nog niet hebt ontvangen vanwege een foutief e-mailadres, is dit natuurlijk vervelend. Je kunt je kaartje terugvinden via https://eventix.nl/search. Lukt zelfs dat niet, neem dan contact met ons op.

 

Je mag je ticket printen en meenemen, maar dat hoeft niet. Wij kunnen je ticket ook scannen vanaf je mobiele telefoon. Houd er dan wel rekening mee dat je telefoon voldoende opgeladen moet zijn en dat je toegang hebt tot je mail.

Nee dat hoeft niet. Op alle tickets staat de naam van de hoofdboeker. Wij kunnen bij het scannen van de QR-codes zien welke code er wel of niet al gescand is (dus dat iemand met een ticket al binnen is gekomen).

De tickets kunnen terecht zijn gekomen in de spambox of in de ongewenste e-mailbox. Zoek op afzender "Eventix".  Als je ze dan echt nog niet kunt vinden, kijk dan op https://eventix.nl/search.

 

He, shoot, dan was je te laat! Je zou op ticketswap kunnen kijken of daar nog tickets worden aangeboden. Wij raden het af om tickets kopen via facebook of marktplaats, vanwege de relatief hoge kans op fraude.

De afzender van de mail met je ticket is "Eventix". Zoek daar eerst op en kijk in je spambox. Vind je je ticket daarna echt nog niet, check dan op de website van Eventix, via de link https://eventix.nl/search.

Toegangsregels

 • Drugs (zero tolerance)
 • Eten/drinken
 • Vuurwerk, wapens of andere gevaarlijke voorwerpen
 • Brandbare voorwerpen
 • Spraybus (haarlak, deodorant, spuitbussen, zonnebrand)
 • Glas
 • Paraplu’s
 • Selfie sticks
 • Professionele opname-apparatuur
 • Walkie-talkies
 • Flyers en ander promotiemateriaal
 • Drones
 • Kledingstukken die teksten of tekens bevatten die naar het oordeel van de organisatie aanstootgevend, discriminerend, beledigend of agressie- of onrust opwekkend zouden kunnen zijn voor anderen
 • Laserpennen
 • Pepperspray

Net als overal, dienen ook de bezoekers (14+) van het Oranjefestival Renswoude in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs. Deze moet op verzoek van de organisatie of de beveiliging worden getoond.

Ja dat klopt. Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang op Koningsdag.

Nee, sorry. Op het moment dat de poorten voor Oranjebal XL open zijn ben je dan dus nog niet 18. Oranjebal XL is een 18+ evenement. Je komt niet binnen als je nog geen 18 bent. Bij de ingang controleren wij op deze leeftijdsgrens. We zien je graag volgend jaar bij het Oranjebal XL.

Nee, alle gezellige mensen van alle leeftijden mogen mee komen feesten bij In The Mix. Dus ook je kinderen, al je vrienden en ook je opa en oma. In The Mix is echt voor alle leeftijden.

Nee, een kopie van je paspoort of rijbewijs geldt niet als geldig legitimatie. Let erop dat iedereen die 14 jaar of ouder is, een geldig ID bij zich hoort te hebben. Dit mag geen kopie zijn.

Leden Oranjevereniging Renswoude

Leden van Oranjevereniging Renswoude krijgen hun 2 gratis entreekaarten voor Koningsdag gemaild naar het e-mailadres dat bekend is in ons ledenbestand. Ben je lid en heb je rond 10 april nog geen mail met een QR-code gehad voor Koningsdag? Laat dat even weten via leden@ovrenswoude.nl.

Je lidnummer is terug te vinden op de bankafschrijving van de contributie. Kan je het echt niet vinden? Mail naar leden@ovrenswoude.nl. Dan zoeken wij het voor je op. Hiervoor moet je ons wel een 1-2  werkdagen de tijd geven ...

Het klopt dat je/u 2 verschillende mails heeft gehad met de toegangscodes (QR) voor het koningsdagterrein (incl dorpslunch). De afzender van deze mails is Eventix. In de eerste van deze twee mails kan het zijn dat er een verkeerde voornaam / voorletter staat voor uw achternaam. Hiervoor excuses. De QR code klopt echter gewoon. Wij kunnen daar namelijk in zien dat uw lidnummer ook klopt! In het tweede mailtje heeft u nog een toegangsticket ontvangen, dus in totaal heeft u er twee.

Dit jaar is de dorpslunch alleen toegankelijk voor leden van Oranjevereniging Renswoude. Voor 2 personen uit de OVR-lid-huishoudens stellen we gratis tickets beschikbaar. Deze tickets geven tegelijkertijd toegang voor de dorpslunch en voor koningsdag. Hoe werkt dat dan als de kinderen uit het gezin ook naar de dorpslunch willen?

 • 16- kinderen: zij hebben gratis toegang tot Koningsdag. Als zij ook willen deelnemen aan de dorpslunch, dan moeten zij tegelijk met de 18+ leden uit het gezin door de entree komen (tussen 11:15 uur en 12:30 uur). We laten kinderen onder 16 niet alleen toe tot de dorpslunch, omdat we dan niet kunnen verifiëren of zij lid zijn.
 • 16+ kinderen:
  • Als kinderen 16+ van een lid-huishouden naar Koningsdag willen, maar zij hebben niet 1 van de 2 gratis beschikbaar gestelde kaartjes, dan moeten zij zelf een toegangsticket kopen. Dit toegangsticket geeft geen toegang tot de dorpslunch. Zij zijn dus na 12:30 uur welkom.
  • Willen deze 16+ kinderen wél meedoen met de dorpslunch, dan kunnen zij het beste zelf lid worden. Dit geeft gratis toegang tot het Koningsdagterrein én de exclusieve ledentoegang tot de dorpslunch. Zij zijn dus vanaf 11:15 uur welkom. Veel van onze leden hebben om deze reden een extra lidmaatschap afgesloten op hun adres, zodat hun kinderen 16+ ook van de voordelen kunnen profiteren.

 

Algemeen

Verloren voorwerpen kun je op het terrein ophalen mits we daar nog aanwezig zijn tijdens opbouw, ombouw of afbouw. Daarna kun je contact opnemen met info@ovrenswoude.nl. Kijk ook even op Facebook waar we ook gevonden voorwerpen op zetten.

Op ons Oranjefestivalterrein hebben we geen kluisjes. Er is tijdens In The Mix (19 april) en Oranjebal XL (20 april) wel een garderobe. Tijdens Koningsdag is er geen garderobe aanwezig.

Nee, op het Oranjefestivalterrein worden geen sigaretten en tabak verkocht.

Bij het Oranjefestival Renswoude vinden we het belangrijk dat je niet alleen nu maar ook in de toekomst kan genieten van muziek. Daarom kun je op al onze evenementen eenvoudige oordopjes kopen. Mocht je geavanceerdere oordoppen willen gebruiken met muziekfilter, dan raden we je aan om deze zelf mee te nemen.

0
  0
  Je winkelwagen
  Je winkelwagen is leegKeer terug naar de shop